Welkom bij De Speelparasol Bernisse

Theater voor alle kinderen uit Nissewaard en omstreken!

Vrijwilligers gezocht

De Speelparasol bestaat al ruim 30 jaar en dus zijn er meer dan 150 voorstellingen te zien geweest. Vaak was dit in het Dorpshuis Abbenbroek, maar ook op locatie, bijvoorbeeld in samenwerking met Kom in de Kas. Voor de voorstellingen, voor kinderen van 2 tot 12 jaar, worden professionele gezelschappen geboekt, die vaak ook te zien zijn in de grotere theaters in de omgeving. Het doel van de stichting, die volledig op vrijwilligers draait, is om kinderen in Nissewaard in aanraking te laten komen met jeugdtheater, op een laagdrempelige manier, tegen een zo laag mogelijke entreeprijs. Op die manier is het namelijk mogelijk voor ieder kind om de voorstellingen bij te wonen.

De stichting draait rondom ongeveer 10 vrijwilligers, waaronder een voorzitter, penningmeester, iemand die de boekingen verzorgt en iemand die de PR vormgeeft. Ook is er een aantal enthousiastelingen die helpen met het rondbrengen van de folders naar de scholen en bij het opbouwen van de zaal. Een aantal van deze mensen is al ruim 20 jaar bij de stichting betrokken, en dus zoekt de stichting al enige tijd naar nieuwe vrijwilligers.

De Speelparasol is op zoek naar mensen die 5 zaterdagen per jaar willen meehelpen met het op poten zetten van voorstellingen. Naast de voorstellingen wordt er twee a drie keer per jaar een avondje vergaderd over de planning, taakverdeling en financiën. Kun jij wel wat uren missen en draag je cultuur voor de jeugd een warm hart toe? Meld je dan bij de Speelparasol, via speelparasolbernisse@live.nl of kom langs bij een van de voorstellingen in het Dorpshuis Abbenbroek.

tot ziens bij de Speelparasol!