Welkom bij De Speelparasol Bernisse

Theater voor alle kinderen uit Nissewaard en omstreken!

2018 speelparasol subsidie verantwoording.pdf

Beleidsplan 2019_2021.pdf


Over de Speelparasol Bernisse

Wie zijn wij:


De Speelparasol is actief sinds 1984, opgericht door een groep ouders en leerkrachten die een theatertraditie in onze gemeente wilden opbouwen. Nog steeds is er een groep vrijwilligers die de handen uit de mouwen steekt om jeugdtheater naar Bernisse te halen.

Vijf of zes keer per jaar kunnen kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar een voorstelling bezoeken, meestal in het Dorpshuis in Abbenbroek. Vaak denken bezoekers dat de vrijwilligers van De Speelparasol zelf de planken op gaan, maar dat is niet zo! De voorstellingen worden uitgevoerd door professionele gezelschappen, zoals Hilaria, Theater Snater, Wijs, Koomans poppentheater, Cordua & Magnus etc. Wij willen dat kinderen kennis kunnen maken met allerlei vormen van theater, dus met muziek, dans, poppentheater en toneel. De toegangsprijs houden we bewust zo laag mogelijk, het moet voor alle kinderen mogelijk zijn bij ons te komen genieten.

     
Sponsors:

Per jaar bezoeken zo’n 600 a 700 kinderen de voorstellingen. Maar, voorstellingen zijn duur, en de kaartverkoop dekt de kosten niet volledig. Zonder sponsors kunnen wij dus niet bestaan!! Op dit moment worden wij gesponsord door Woonstichting De Zes Kernen. Daarnaast ontvangen wij een bijdrage vanuit de gemeente Nissewaard.
De Speelparasol heeft de ANBI status, een ANBI is een Algemeen Nut Beogende Instelling. Schenken aan de Speelparasol is daarom fiscaal aftrekbaar. Wilt u ons steunen? Ons rekeningnummer is NL85RABO0375933956
Voor meer informatie: ons ANBI/RSIN nummer is 8167.31.238